Završena Osma sezona Wiener lige

Utorak, 22. april 2014.

Osma sezona Wiener Stӓdtische odbojkaške lige Srbije, elitnog odbojkaškog takmičenja, završena je pobedom Partizan Vizure u ženskoj, i Zvezde u muškoj konkurenciji. Za osam godina odigrano je oko 1.600 utakmica

Završena Osma sezona Wiener lige

Elitno odbojkaško takmičenje u Srbiji Wiener Stӓdtische Liga u sezoni 2013/2014 završeno je pobedom Partizan Vizure u ženskoj, i Zvezde u muškoj konkurenciji.

Tokom ove sezone odigrana je ukupno 231 utakmica, a tokom proteklih osam godina odigrano je ukupno gotovo 1.600 utakmica.

Sve igračice i igrači koji sada igraju u inostranim klubovima i nastupaju za reprezentativne selekcije, a najviše ih je u seniorskim selekcijama, potekli su iz Wiener Stӓdtische Lige.

Saradnja između kompanije Wiener Stӓdtische osiguranje, Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) i Udruženja odbojkaških klubova prvih liga (UOKPL) započelo je 2006. godine kao sponzorski ugovor čiji je cilj bio da se mladim igračima i budućim reprezentativcima omogući bolji svakodnevni rad.

Saradnja je 2008. proširena na dodelu nagrada najboljim igračima i igračicama meseca kojih je do danas uručeno 84. Od 2009. se dodeljuju nagrade za najbolje mlade igrače sezone u obe kategorije kojih je uručeno 10, a u 2011. godini saradnja je proširena na sponzorstvo Super kupa. Tokom poslednje sezone, popularizacija odbojke je proširena i na emitovanje TV reportaža o odbojci na RTS 2, uz preuzimanje programa od strane 18 lokalnih televizija.

“Naše zalaganje za odbojku ne ograničava se samo na sponzorstvo: naša kompanija već tri godine sprovodi edukativno-sportski projekat „Sportski čas – Ispravi se!“, kroz koji edukujemo osnovce u školama širom Srbije o značaju odbojke za pravilno držanje i zdravu kičmu. Dosad je kroz taj program prošlo oko 4.800 đaka u 27 gradova, a prema evidenciji sa terena, interesovanje za odbojku se povećalo za oko 15% što smatramo značajnim doprinosom popularizaciji odbojke”, rekla je Svetlana Smiljanić, član Izvršnog odbora Wiener Stӓdtische osiguranje.